transportkist-hoog

Transportkist Kopen

Wanneer je gevogelte houdt of vogels opfokt zal je er niet aan ontkomen. Het vervoeren van je pluimvee. De dieren kunnen bijvoorbeeld van eigenaar wisselen, naar een dierenarts gaan of naar een tentoonstelling gaan. Maar waarom zou u kiezen voor een transportkist en niet voor een hok? Dat en meer komt u te weten in dit artikel over het kopen van een transportkist!

Voordelen van een transportkist transportkist-1-topdeur

Als je een transportkist gebruikt ben je zeker van je zaak. Het is niet alleen voor jou handiger, maar ook voor de dieren. De kisten beschikken over een dichte bodem, hierdoor kan je ze opstapelen zonder dat de andere dieren vies worden. (door bijv. poep en veren) Voor je zelf is een transportkist ook fijn vanwege de grote openingen. Bij de meeste kisten zit er een aan de bovenkant en een kleine aan de zijkant. Via de openingen kan je op gemakkelijke wijzen het hok schoonmaken en reinigen. Let op: niet alle kisten hebben een dichte bodem. De voordelen van een transportkist zijn dan ook:

  • Licht en makkelijk mee te nemen
  • Door de openingen snel te reinigen
  • Stapelbaar
  • Fijn voor het dier en jezelf

Waarbij moet ik opletten?

Het kopen van een transportkist is relatief makkelijk. Het enige waar handig is om naar te kijken is de maat en de aantal openingen. Voor een kalkoen heb je bijvoorbeeld een hoge transportkist nodig en voor krielkippen kan je het best een zo’n klein mogelijke kopen. Het aantal openingen is handig voor het schoonmaken en het erin en uit halen van de dieren. Meestal zijn de prijzen van 2 openingen wel duurder dan een transportkist met 1.transportkist-kopen

Waar kan je een transportkist kopen?

Bij Plukmachine.nl is mogelijk om diverse transportkisten te kopen. We bieden transportkisten in kleine en grote maten. Te gebruiken voor bijvoorbeeld kuikens maar ook voor kalkoenen! Heb je nog vragen over de kisten, wacht niet en neem contact met ons op!

Wil je nou weten hoe je een kip kan broeden? Dat kan je lezen in de broedgids!